Surfcoaching Bali-

en het ontstaan van mijn fotografie visie

Oktober- 2018

Ik ben samen met Tatiana en Robert van Surf Karavaan in Bali om mijn surfniveau te verbeteren. Niet alleen heb ik twee surfboards mee, maar ook mijn camera uitrusting. Foto’s maken, ja dat loopt als een rode draad door mijn leven. De wens om dit te professionaliseren speelt al langer en in augustus was daarvoor het eerste stapje gezet. Mijn fotografie website: i-seayou.com werd gelanceerd.

Hoewel in het water liggen enorm fijn is, is er ook iets ontzettend bijzonders aan het fotograferen van de zonsopgang. Een open dag- nog stil en als een leegblad dat nog volledig ingevuld kan worden. Terwijl ik hier en daar een plaatje schiet, mis ik toch iets in mijn foto. Het licht is prachtig en de omgeving sereen. In deze kalmte kom ik ontzettend tot rust. En terwijl ik rond struin over het lege strand realiseer ik mij wat ik in de foto’s mis. Een onderwerp. Iets wat de foto krachtiger kan maken. Zonder te veel na te denken krijg ik een ingeven.

“één plus één is drie”

Ik besloot Tatiana te vragen om model te staan. Tatiana runt haar Yoga School “Yoga aan het Water” een beter toonbeeld in de foto kon ik mij niet wensen. 

Het was nog geen zes uur in de ochtend maar de volgende dag liepen wij, bepakt met twee camera’s en wat lenzen, naar het strand. Ik bespeurde een vleugje zenuwen. Wat als het mij niet zou lukken dat in beeld te brengen wat ik voor ogen heb? Hoe moet ik Tatiana instrueren? Moet ik Tatiana wel instrueren? Los laten, dat is iets wat ik met surfen heb geleerd. Mee gaan met de flow en reageren op dat wat er voorbij komt. En daar was het antwoord. Ik hoefde alleen maar te doen waar ik goed in was. Inzoomen op die momenten. Het ochtendlicht vangen en de compositie bepalen. Tatiana deed waar zij goed in was en zo creëerde wij samen een aantal prachtige beelden. 

“Een goede visie leidt tot creatieve spanning en flow”

Deze ochtend in Bali- terwijl ik door het vizier van mijn camera keek- ontwikkelde ik mijn visie als fotograaf. Mijn blik hoe ik foto’s wil ontwikkelen, en zo herinneringen voor een eeuwigheid wil vastleggen. Wil je meer weten over mijn visie- en over hoe ik een fotoshoot  vormgeef? Klink dan door naar de pagina FOTOSHOOT.